Çocukları İstismardan Koruma Derneği Başkanı Tutuklanmıştı: İlk Duruşmada Beraat

Skandal olay geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelmişti. Çocukları istismardan koruma derneği başkanı , kendi çocuğuna cinsel istismar suçlaması ile tutuklanmıştı. O babaya ilk duruşmada beraat çıktı.

Çocukları İstismardan Koruma Derneği Başkanı Tutuklanmıştı: İlk Duruşmada Beraat

Çorukları cinsel istismardan koruma dernei başkanı , geçtiğimiz aylarda , kendi çocuğuna cinsel istismardan tutuklanmıştı.

Erhan N. isimli kişinin eski eşi Kübra C., ondan şikayetçi oldu  Kendi çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yapılan şikayet sonrası Savcılık, mağdur çocuğun ifadesinin “istikrarlı, samimi ve herhangi bir tereddütte mahal bırakmadığı” gerekçesiyle Erhan N. hakkında 27 Şubat tarihinde, “Çocuğu müstehcen yayınları seyretmeye teşvik ve çocuğun cinsel istismarı” suçlarından iddianame düzenleyerek Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

ŞİKAYETİ ÇEKMİŞ

söz konuus davanın ilk duruşması öncexki gün görüldü ve davada sonuç çıktı. Erhan N. isimli kişi , beyanında hakkındaki suçlamaları reddetti. Anne Kübra C. ise ondna şikayetçi olduğunu söyledi ve  eşinin tutuklamaya sevk edildiği tarihte, şikâyetinin geri çektiğine ilişkin dilekçe verdiğinin hatırlatılması üzerine“Erhan Bey’in avukatı dilekçeyi bana getirdi ve imzalattı. Sanık geçmişte beni yaralamıştı, ölümle tehdit etmişti, bu nedenle can güvenliğim için dilekçeyi imzaladım” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Savcısı da verdiği mütalaasında, anne ve babanın arasında devam eden ihtilafa da dikkat çekerek, aralarında çok sayıda dava bulunduğu, bu nedenle yönlendirmenin olabileceği, sanık baba ve mağdur çocuk arasındaki fiziksel temasın cinsel istismar kastı ile yapıldığına ilişkin bir delile ulaşamadığı gerekçesiyle beraatını istedi.

Mahkeme sanık babanın iki suçtan da beraat etmesi yönünde karar kıldı.

Kamubulteni.com  | Ankara
Kaynak: Hurriyet