Batıkent'te Katliam Var! 13 Köpek Zehirlendi

Anakara Batıkent 'te bir parkta zehirlenmiş şekilde birçok köpek bulundu. Edinilen son bilgilere göre iki kişinin beyaz bir minibüsle bölgeye geldiği ve köpekleri zehirlediği öğrenildi.

Batıkent'te Katliam Var! 13 Köpek Zehirlendi

Batıkent 'te vahşet: Çok syaıda köpek zehirlendi.

Ankara 'nın Yenimahalle İlçesinde bulunan Batıkent’teki Turgut Özal Mahallesi’nde bir parkta sokak köpekleri zehirlenerek öldürüldü. Yaşanan olay sonrası parka gelen mahalle halkı köpeklerin katledilmesine tepki gösterdi. Yaşanan olay sosyal medyada geniş yer buldu.

Korkunç olayın meydana geldiği bölgeye gelen ve olayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Onur Kurulu Başkanı ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, 13 köpeğin zehirlendiğini ve7 köpeğin de ortadan kaybolduğunu söyledi. 6 köpek ise veterinere götürülerek tedaviye alındı.

BEYAZ BİR TRANSİTLE İKİ KİŞİ GELDİ

Özkan yaptığı açıklamada beyaz bir transitle iki kişinin gelerek köpekleri zehirlediğini söyledi. Olay ile ilgili  OSTİM emniyetine giden Özkan bilgi aldıklarını ve incelemelerin devam ettiğini söyledi. 

VEBALİ MECLİSTEKİLERİN DE OMUZUNA

Milletvekillerine ve Meclis ’te grubu bulunan  tüm partilere seslenen Özkan, bir an önce hayvan hakları konusunda ilgili düzenlemenin yapılması gerektiğine dikkatleri çekerek “Ölen hayvanlarımızın vebali Meclis’teki vekillerin de omuzundadır. Yıllardır hayvan haklarına ilişkin kanunun düzenlenmesini istiyoruz. Yasa tasarısı bir an önce düzenlenmeli, belediyeler ceza kapsamına alınmalı, hayvanlara şiddet gösterenler, katledenler hapis cezası ile cezalandırılmalı. Yoksa bu katliamların önüne geçilmez” ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ 'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili bir paylaşım yaptı. Yavaş “Büyükşehir belediyesi zabıta ve sağlık daire başkanlığını bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir.” dedi.