ASKİ: Ankara'nın 110 Günlük Suyu Kaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kent genelinde içme ve kullanma suyu sağlayan barajlara hiç su gelmemesi durumunda 110 günlük suyun kaldığını açıkladı.

ASKİ: Ankara'nın 110 Günlük Suyu Kaldı

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, barajlardaki toplam su miktarının 331 milyon 345 bin metreküp olduğunu belirtirken, geçtiğimiz yıla göre 13 milyon 469 bin metreküp daha az suyun barajlarda bulunduğunu, barajlara hiç su gelmemesi durumunda başkentin 110 günlük suyunun kaldığını söyledi.

Ankara'da kişi başı günlük tüketilen su miktarının kayıp ve kaçak su durumları dahil edildiğinde 250 litrenin üzerine çıkabildiğini söyleyen Erdoğan Öztürk, "Küresel su krizinden ne yazık ki başkentimiz de payına düşeni alıyor. Bu yıl çok kurak ve yağışsız bir yıl geçiriyoruz. Üzerine salgın şartları da eklenince hijyen hassasiyeti ve artan su ihtiyacına bağlı olarak barajlar alarm veriyor. Bu yıl kişi başı su tüketim oranları pandemi nedeniyle daha da yüksek. Hijyen kurallarına mutlaka dikkat edelim ama suyumuzu her zamankinden daha tasarruflu kullanmaya da özen göstermek zorundayız." diye konuştu.