Ankara ve İzmir Merkezli Dev FETÖ Operasyonu: 228 Gözaltı

Son dakika haberi: Ankara ve İzmir merkezli dev FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı. Çok sayıda kişi FETÖ şüphesiyle gözaltına alınmaya başladı.

Ankara ve İzmir Merkezli Dev FETÖ Operasyonu: 228 Gözaltı

Son dakika : Ankara ve İzmir merkezli dev FETÖ operasyonu.

Ankara ve İzmir merkezli dev FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı. Harekete geçen polis ekipleri , İzmir merkezli operasyonda 157, Ankara merkezli operasyonda ise 71 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

İZMİR MERKEZLİ OPERASYON

Terör örgütü FETÖ'nün TSK bünyesindeki yapılanmasına yönelik tespit edilen 101 'i muvazzaf toplamda 157 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Gözaltı kararının ardından polis ekipleri harekete  geçti ve 43 şehirde gözaltı işlemlerine başladı. 

Ankesör telefonlardan ve büfelerdeki sabit hatlardan ardışık şekilde arananlardan tamamı deniz ve hava kuvvetlerine mensup astsubay rütbesinde 101'i muvazzaf, toplam 157 şüpheli için gözaltı kararının verilmesinin ardından polis ekipleri harekete geçti. 32  şehirdeki Terör, Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin 31'inin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 126 'sının da Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olduğu ve 101'inin halen aktif halde TSK bünyesinde çalıştığı öğrenildi.

Bunun yanı sıra gözaltı kararı verilen Deniz Astsubay İ.E'. isimli kişinin 2013 ile 2016 yılları arasında İstanbul Boğaz Komutanı olarak görev yapan ve halen Gölcük Donanma Komutanı olan Koramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun emir astsubaylığını yaptığı, aktif görevdeki Hava Astsubay C.Ç'nin 2017 yılında emekli olan Hava Korgeneral Yılmaz Özkaya'nın emir astsubaylığını yaptığı belirlendi.

ADALET BAKANLIĞI ÇALIŞANLARINA FETÖ OPERASYONU

Bir diğer operasyon haberi de Ankara 'dan geldi. Edinilen bilgilere göre Adalet Bakanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik başlatılan operasyon kapsamında Ankara merkezli 15 şehirde 33 'ü görevde 71 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Operasyon talimatının verilmesinin ardından harekete geçen polis ekipleri ,  15 şehirde 33 'ü aktif 71 kişinin yakalanması için eş zamanlı şekilde operasyon düzenledi. 

Eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis ekipleri , şüphelileri gözaltına almaya başlarken zanlılardan aralarında zabıt katibi, icra müdür ve memurları, teknik personel ile infaz koruma memurlarının da yer aldığı, 33'ünün aktif görevlerde bulunduğu öğrenildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA