Ankara Valiliği'nden Mesai Saatleri Açıklaması

Ankara Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 10.00-16.00 saatleri arasında uygulanacağını duyurdu.  

Ankara Valiliği'nden Mesai Saatleri Açıklaması

Valilikten yapılan açıklamada, esnek çalışma yöntemine geçiş yapıldığı hatırlatılırken ayrıca şu ifadelere yer verildi: 

Covid-19 salgının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu çalışanlarına yönelik tedbirleri içeren 13/04/2021 tarihli ve 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 14/04/2021 tarihli ve 31454 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
 
Genelgede, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği esası getirilmiştir.
 
Esnek çalışma yöntemlerine (münavebeli mesai dahil) ilişkin aşağıda belirlenen usul ve esaslar dikkate alınmak kaydıyla kaymakamlar ve Valiliğimize bağlı kurum amirleri kendi kurum ve birimlerindeki ihtiyaç ve şartların gerektirdiği özel düzenlemeler yapabilecektir.
 
Valiliğimiz birimlerinde çalışan personelin durumlarının değerlendirilerek birim amirlerince dönüşümlü çalışma, uzaktan çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanacaktır.  
 
Bu kapsamda; 
 
- Cumhurbaşkanlığının ilgi Genelgesi doğrultusunda gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan hamile çalışanlar, süt izni kullanalar ile engelli çalışanlar,
 
- 10 yaş ve daha küçük yaşta çocukları olan kadın personel,
 
- Sağlık personeli hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar, idari izinli sayılacaktır. Ancak bu çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine dönecektir.
 
Ayrıca ilimizde mesai saatleri 10:00-13:00 ile 13:30-16:00 arasında uygulanacaktır.
 
Özel Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere göre çalışma saatlerinin farklı olarak düzenlenmesi zorunlu olan kamu kurum kuruluşlara ait hükümler saklıdır.