Ankara'da İşkenceci Çeteye Operasyon: 22 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Ankara'da işkenceci tahsilat çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alınmıştı, şüphelilerin adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Ankara'da İşkenceci Çeteye Operasyon: 22 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Ankara'da tefecilere borcunu ödemeyen kişilere işkence yaparak tahsilat yaptığı belirtilen çete, polis tarafından düzenlenen operasyonla çökertildi. Gözaltına alınanlar arasında adliyede görevli 1 zabıt katibinin de olduğu belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, tefecilerden borç aldıktan sonra bunu ödeyemeyen ve işkence ile tehdite maruz kaldıklarını belirten kişilerin şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalarda 177 kişinin bu şekilde mağdur edildiği öğrenilirken, 6 ay süren takip ve çalışmaların sonunda 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda çete lideri K.F. ile adliyede görevli 1 katibinde bulunduğu 22 kişi gözaltına alınırken, şahısların borcunu geri ödemeyen şahıslara işkence yaptığı bunları video kamera ile kaydederek tefecilerden borç alarak ödemeyen diğer kişilere gösterdiği de öğrenildi. Emniyetteki işlemleri sona eren şahıslar adli makamlara teslim edildi.