Sakarya'dan Son Dakika Haberi: Patlama Sonrası 40-45 Kişiden Haber Alınamıyor

Son dakika haberi: Sakarya 'daki havai fişek fabrikası patlaması sonrası Bakan Koca bir son dakika açıklamasında bulundu.

Sakarya 'dan son dakika haberi: 40-45 kişiden haber alınamıyor.

Sakarya 'da bugün feci bir olay medyana geldi. Havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 4 kişi hayatını kaybederken Bakan Koca 'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan , 40-45 kişiden haber alınamadığını söyledi. 

Başsağlığı dilekleri ile sözlerine başlayan Bakan Koca, çalışmalarda son durumu "Ekip olarak olayın bundan sonraki sürecini de burada tamamen bütün vatandaşlarımızın durumlarını netleştirdikten sonra, o süreye kadar kalacağımızı söylemek istiyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Tekrar bu tür afet ve felaketleri milletimize Rabbim yaşatmasın diyorum. Hepimize geçmiş olsun." şeklinde aktardı. 

Havai fişekte karbondioksit, karbonmonoksit ve sülfürdioksit gibi gazların bulunduğunu aktaran Koca, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"O nedenle özellikle tansiyon, solunum sıkıntısı ve benzeri hastalar için önemli olabileceğini düşünüyoruz. Meteorolojik tahminlere göre, özellikle yakın bölgenin ilk 12 saatinin önemli olduğunu, bu anlamda maskeli olunmasını, mümkün mertebe dışarı çıkılmamasını, ev kapı ve pencerelerinin biraz daha kontrollü açılmasını öneriyoruz." 

ÇALIŞAN SAYISI 186

Koca, çalışan sayısının güvenlik ile birlikte 186 olduğunu dile getirerek, "Şu an 100 kişiye ulaştığımızı biliyoruz. 20 kişinin işe gelmediğini biliyoruz. Diğer kişilerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 15-20 kişinin sahadan erken dönemde ayrıldığını biliyoruz. Onlara da zaten ulaşılmaya çalışılıyor." dedi.

40-45 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Bölgede bulunan bir basın mensubunun "Yani 40-45 kişiden şu anda haber alınamıyor." demesi üzerine Bakan Koca, "Evet." cevabını verdi. 

Türkiye Haberleri