Ramazan Ayında İftar ve Sahurlarla İlgili Karar Netleşti

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yapacağı açıklamalara kitlenmiş, ramazan ayında toplu iftar ve sahurlar ile sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin ne gibi kısıtlamaların hayata geçirileceği merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından merak edilen kısıtlama açıklamalarını tek tek sıraladı. Çok yüksek riskli olarak nitelendirilen şehir sayısının 58'e yükseldiğini, Türkiye'nin nüfusunun yüzde 80'inin koronavirüs salgınında çok yüksek riskli illerde yaşadığını vurgulayan Erdoğan, bu illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarına yeniden dönüldüğünü sadece pazar günü değil cumartesi-pazar günleri kısıtlamaların uygulanacağını söyledi.

Ramazan ayıyla ilgili kararları da şimdiden açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan ayı boyunca ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını, lokanta, kafe gibi işletmelerin sadece paket servisi hizmeti verebileceğini belirtirken, toplu iftar ve sahur programlarıyla ilgili, "Sadece Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta gibi işletmeler sadece paket servisi yapacak. Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecek. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmelere bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarında normalleşme kapsamında sigorta primi desteğinden faydalanamayanların prim yüklerini üstlenecek, kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız." diye konuştu.

Türkiye Haberleri