İYİ Partili Lütfü Türkkan : Önce McKinsey, Sonra Brunson, Sıradaki...

İYİ Parti TBMM Grup BaşkanvekiliLütfü Türkkan'dan paylaşım rekoru kıran açıklamalar. ABD'li rahip Brunson'ın serbest kalması ve İsmet İnönü'ye yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatan Türkkan, twitter'dan yaptığı açıklamada 'Papaz’ın avukatı İnönü’nün torunu çıkmadı mı henüz?' dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabı üzerinden son günlerin en çok konuşulan olaylarından Mckinsey ve Brunson meselesine yönelik paylaşımda bulundu. 

Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2. Cumhurbaşkanı ve Kurtuluş savaşı kahramanlarından İsmet İnönü'ye yönelik eleştirilerini de hatırlatan Türkkan, "Önce McKinsey, sonra Brunson. Sıradaki gelsin...Papaz’ın avukatı İnönü’nün torunu çıkmadı mı henüz?" dedi.

Brunson Krizinde 'Tahliye' ile Sonuçlanan Süreç

ABD ile Türkiye arasında büyük krize yol açan ajan olduğu iddia edilen Rahip Brunson, geçtiğimiz gün İzmir'de yargılandığı davadan 3 yıl 1 ay hapis cezası almış ve 'Yattığı süre göz önüne alınarak' salıverilmişti. Rahip Brunson, aynı gün içerisinde özel uçakla önce Almanya'ya daha sonra da ülkesine gitmişti. 

Basında Nasıl Yer Almıştı? 

İktidara yakın medyada ajan terörist olduğu vurgulanan Brunson'ın 15 Temmuz hain kalkışmasında büyük pay sahibi olduğu, 15 Temmuz fetullahçı darbe girişiminin başarılı olması halinde Brunson'ın CİA Başkanı olacağı iddia edilmişti. 

Donald Trump'tan Türkiye'ye Yönelik Son Açıklamalar

ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson'ın tahliyesiyle ilgili bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Donald Trump , "Rahip Brunson harika bir hafta sonu geçirdi. O artık ülkesinde. Bu yüzden Türkiye ve Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Türkiye'ye yönelik hislerim değişti. Yaptırımlar konusunda bir anlaşma yapmadık' dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA

Türkiye Haberleri