İstanbul Valiliği'nden Son Dakika Uyarıları Art Arda Geldi! Turuncu Kod Verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı bugün öğle saatlerinde başlayan ve yarın etkisini kaybedecek lodos fırtınasına yönelik İstanbul Valiliği'nden de uyarı geldi.

Valilik açıklamasında 26-27 Şubat 2020 tarihlerinde Meteo Uyarı koduyla turuncu alarmın verildiği, bu hadiselerin sıklıkla görülmediği, çok tedbirli ve meteorolojik koşulların takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı. İstanbul Valiliği açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün (26 Şubat Çarşamba) Marmara Bölgesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve yarın (27 Şubat Perşembe) etkisini kaybedecek lodos fırtınası için meteorolojik uyarıda bulundu.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden verilen bilgiye göre; rüzgârın Güney ve Güneybatı yönlerden; Batı Karadeniz’in batısı ve Marmara denizinde bugün öğle saatlerinden sonra kuvvetini arttırarak, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Denizlere ait fırtınanın yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. 

Lodos fırtınası esnasında meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; İstanbul’da yarın (27 Şubat Perşembe) havanın yağmurlu olması beklenirken; hava sıcaklığının en düşük 13, en yüksek 17 derece olması bekleniyor.

26-27 Şubat-Meteo Uyarı Kodu- Turuncu

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Güney ve güneybatı yönlerinden Fırtına ve Kuvvetli Fırtına beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Türkiye Haberleri