E Devlet Şifresini Unutanlar İçin Açıklama: İşte İnternetten E Devlet Şifresi Alma

E Devlet şifresini unutan vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. Turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılan açıklamada şifresini unutanların nasıl yenileyebilecekleri konusuna değinildi ve dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

E Devlet şifresini unutanlar için açıklama.

2006 yılında e Devlet kapısı kuruldu. E Devlet kapısının kurulmasının ardından kademeli olarak birçok işlem e Devlet kapısına taşındı. Nüfus hizmetlerinden dava takibine, tapu, araç işlemleri, takip işlemleri ve daha birçok işlem e Devlet kapısı üzerinden vatandaşların hizmetine sunulmaya başlandı. E Devlet şifresi ve kimlik numarası ile giriş yapan vatandaşlar, Turkiye.gov.tr adresi üzerinden sunulan yülerce hizmete ücretsiz şekilde ulaşabiliyor. 

Bu hizmetlere ulaşabilmeniz için öncellikle e Devlet şifrenizin olması gerekiyor. E Devlet şifresi olmayan , daha önce hiç almayan bir kişi, kendisine en yakın PTT'ye giderek bu şifresini alabilecektir. Kimliği ile PTT'ye müracaat eden kişi, e Devlet şifresini alarak işlemlerini yapabilecek. 

ŞİFRESİNİ UNUTANLAR

E Devlet şifresini unutanlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce e Devlet şifresini unutan bir kişinin PTT'ye gitmesi ve yeni şifresini ücret karşılığı alması gerekiyordu. Ancak yeni sistemde artık unuttuğnuz şifrenizin yerine yeni şifre edinebileceksiniz. Şifrenizi unuttuysanız aşağıdaki adımları izleyerek şifrenizi edinebilirsiniz.

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/SifremiUnuttum

Yukarıdaki linke tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda aşağıdaki yazıyı göreceksiniz.

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Lütfen aşağıdan, sisteme girerken yaşadığınız sorun ile ilgili size en uygun olan seçenek ile devam ediniz. Sistem, yaşadığınız soruna ilişkin olarak verilecek olan bilgilerle sizi yönlendirecektir.

Daha sonra aşağıdaki seçeneklerden birini seçin. Seçeneği seçtikten sonra Devam Et butonuna tıklayın ve tanımlı telefon numaranız ya da internet bankacılığı ile giriş yapabilir şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Türkiye Haberleri