Çorum Valiliği'nden Koronavirüs Açıklaması

Çorum'un Sungurlu ilçesinde koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve gözetim altında tutulan kişinin koronavirüs testi sonuçlarının negatif çıktığı bildirildi.

Çorum Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 3 Mart 2020 tarihinde Sungurlu Devblet Hastanesi'nde gözetim altına alınan hastanın testlerinin negatif çıktığı, il genelinde şu ana kadar herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanılmadığı belirtildi.

Çorum Valiliği açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Çin'de başlayıp diğer ülkelere yayılan COVID-19 hastalığı ile ilgili Sağlık Bakanlığımızca alınan en üst düzeyde tedbirler ilimizde de uygulanmaktadır. Yurtdışından gelen kişiler evlerinde takip edilmekte, hastalık belirtisi görüldüğü takdirde gerekli izolasyon önlemleri alınarak tedbir amaçlı gözlem altına alınmaktadır. Daha önce coronavirus vakası olan bir ülkeye seyahat öyküsü bulunan bu hastamız 03.02.2020 tarihinde Sungurlu Devlet Hastanemizde gözlem altına alınmış olup, hastadan gönderilen testler negatif çıkmıştır. İlimizde coronavirus vakası tespit edilen herhangi bir hastamız bulunmamaktadır.

Türkiye Haberleri