ÖSYM 2020-Mühendislik Tamamlama Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

1-7 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan Teknik Öğretmenler için Mühendsilik Tamamlama Programlarına yerleştirme sonuçları belli oldu.

Adaylar, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile işlemlerini tamamlayabilecekler. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt işlemlerinin 19-23 Ekim tarihlerinde ilgili üniversiteler tarafından yapılacağına dikkat çekilen açıklamada, kayıt için adayların, süresi içinde başvurularını tamamlamaları gerektiği vurgulandı. Resmi açıklamada ayrıca şu ifadeler görüldü:

01 - 07 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programlarına (2020-Mühendislik Tamamlama) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 15 Ekim 2020 tarihinde 13.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 19-23 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Sınavlar Haberleri