KPSS Başvurularını Kaçıranlar Dikkat! KPSS Lisans Başvurusu için Son Fırsat

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak için ilk adım olarak görülen Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvuru süreçleri devam ediyor.

KPSS Lisans başvuruları geçtiğimiz günlerde gerçekleşmiş, milyonlarca aday ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans başvurularını tamamlamıştı. İlgili tarihlerde herhangi bir sebeple başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru sayfası yarın açılacak. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre KPSS Lisans Geç Başvuruları 22 Temmuz itibariyle başlayacak 23 Temmuz 23.59'da sona erecek. Geç başvurularda geç başvuru ücreti geçerli olacak. 2020 KPSS için başvuru ücreti GY-GK Eğitim Bilimleri için 80 , Alan bilgisi her bir oturum için 55, ÖABT her bir alan için 80 TL olarak belirlenmişti.

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ %50 DAHA FAZLA

Geç başvuru yapacak adaylardan daha fazla ücret alınacak. ÖSYM'nin konuya dair yaptığı bilgilendirmede, "Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak 22-23 Temmuz 2020 tarihlerinde ödenir" denildi. 2020 KPSS Lisans Başvuru Koşulları ÖSYM'nin uygulayacağı 2020 KPSS Lisans'a girmek isteyen adaylar ilgili başvuru koşullarını dikkatle incelemek durumunda. Başvuru kılavuzunda konuya dair, "Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.2020-KPSS Lisans’a son başvuru tarihi olan 13 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ön lisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramazlar. Bir adayın hem 2020-KPSS Lisans’a hem de 2020-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavına katılması mümkün değildir. 2020-KPSS Lisans’a başvurmuş adayların 2020-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir. Buna göre, hâlen bir lisans programında okumakta olan ve 13 Temmuz 2020 tarihinden sonra mezun olacak adayların 2020-KPSS’ye hangi öğrenim düzeyinde katılacaklarına karar verirken bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir." bilgilendirmesi yapıldı.

Sınav başvuru kılavuzu ve diğer detaylara www.osym.gov.tr adresinden erişilebilir.

Sınavlar Haberleri