2020 MEB EKYS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı (Müdür-Müdür Yardımcılığı Başvurusu)

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı yönetici seçme sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı ve başvurular başladı. İşte MEB EKYS duyurusu ve başvuru ekranı.

2020 MEB EKYS Başvurusu başladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada EKYS başvuru kılavuzunun yayımlandığı ve başvuruların başladığına yer verildi. 

Yayımlanan duyuru şu şekilde;

2020 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2020-MEB-EKYS), 15 Mart 2020 tarihinde  uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 22-30 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar,  başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-MEB-EKYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

SINAV DETAYLARI

Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır

Sınavın ilanı, MEB tarafından başvurular başlamadan önce yapılacaktır. İlanda, sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır. Başvuru koşullarını taşımadığı halde sınava giren ve başarılı olan adayların atamaları MEB tarafından yapılmayacaktır. Sınava başvuracak adayların Millî Eğitim Bakanlığında öğretmen olması gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvurusu sistem tarafından engellenecektir.

Kılavuz için TIKLAYIN

BAŞVURU

Sınav başvuruları Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınacak. 

http://ais.osym.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada EKYS başvurunuzu yapın. İnternetten başvuru yaptıktan sonra aşağıdaki bankalara 200 TL ücreti yatırmanız gerekmektedir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler;

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.);

ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Aşağıdaki yorum kısmından sınava girecek diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

Sınavlar Haberleri