İsmail Koncuk: Kredi Sözü Tutulsun, 10 Bin Değil 3 Bin TL Veriliyor...

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarına ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatarak, 240 milyar liraya ulaşan tutarın ne kadarının kredi ne kadarının karşılıksız yardım olduğunun açıklanması gerektiğini söyledi.

10 Bin liraya kadar ihtiyaç destek kredisi kampanyalarında vatandaşların büyük bir çoğunluğuna 3 bin lira kredi çıktığını, bir çok vatandaşın da kara listede olduğu için kampanyalardan yararlanamadığını söyleyen Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un açıklamalarında şu ifadeler görüldü:

Albayrak,”Aylık geliri 5 bin TL’den az, 5 milyon 582 bin vatandaşımıza 33 milyarı aşkın kaynak sunuldu” demiş. Verdiyseniz kredi verdiniz. 6 ay sonra faizi ile alacaksınız. Siz kaç kişiye neden vermediğinizi, neden 10 bin değil, 3 bin TL verdiğinizi açıklayın. #kredisozututulsun Albayrak,”Ekonomik İstikrar Kalkanı adımları 240 milyar TL’ye ulaştı, bu miktar milli gelirin yüzde 5’i civarındadır.” Peki ne kadarı kredi ne kadarı karşılıksız destek? Kaldı ki, sicili sıkıntılı diye vatandaşlarımıza 3 kuruş krediyi bile çok gördünüz. Aldatmayın!

Politika Haberleri