HDP'den Meclisten Çekilme Açıklaması (Sine-i Millet Nedir?)

Son dakika haberi: HDP 'den sine-i millet açıklaması geldi. İşte HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin açıklamaları.

HDP Meclisten çekilecek mi?

HDP 'den son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada meclisten çekilip çekilmeyeceği meselesine değinildi. HDP 'nin sine-i millete döneceği söylenmişti. 

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli partilerinin 'kayyum atamalarına' ilişkin tutumunu açıkladı. Meclis'ten çekilip 'sine-i millete' dönecekleri söylenen HDP'liler, 'erken seçim istedi.

İşte o açıklamalar:

-Türkiye halklarının AK Parti-MHP sultasından kurtulması için erken seçim istiyoruz.

ERKEN SEÇİM

-Bu bir erken seçim çağrısıdır, bu bir meydan okumadır. Hodri meydan diyoruz. Bütün muhalefeti erken seçim talebi etrafında toplanmaya davet ediyoruz.

MECLİSTEN ÇEKİLECEKLER Mİ?

-HDP'nin belediyelerden ve parlamentodan çekilmesi görüşü çeşitli alanlarda ifade edilmektedir. Unutulmamalı ki HDP bu kazanımları kolay elde etmedi. Çekilmeyi bu zorba saray rejimi istemektedir. HDP çekilmeyecektir.

Sine-i Millet nedir? istifa etmek, halk arasına dönmek, mücadeleye tabandan devam etmek gibi bir anlamı var galiba, avantajı nedir, nasıl prim yapar, nasıl tehdit unsuru oluşturur hiç bilemeyeceğim.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Politika Haberleri