CHP ve MHP'den Kredi Borçlarının Ertelenmesi Teklifi

Son dakika haberi: CHP ve MHP'den kredi borçlarının ertelenmesi teklifi geldi. TBMM'den gelen açıklamalarda kredilerin pandemi nedeniyle ertelenmesi talep edildi.

CHP ve MHP'den kredi erteleme talebi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak yaptığı son dakika açıklamasında kredi borçlarına değindi. Taytak, Tarım KRedi Kooperatiflerine olan borçların ertelenmesi, hacizlerin durdurulmasını talep etti. TBMM'de konuşan Taytak, "Değerli milletvekilleri, genel anlamda bölge ve ülke hayvancılığına katkı sağlayacağını düşündüğümüz istihdam ve kalkınmaya yönelik tarım lisesi projemizi, tarımın kalitesini artırmak için ilimizde minimum 100 kişi kapasiteli hayvancılık, bitkisel üretim, seracılık ve meyvecilik alanlarında uygulamalı eğitimler verecek çiftçi eğitim merkezi projemizi, üstün nitelikli damızlıklar üretecek 300 baş anaç kapasiteli model koyun barınağı projemizi Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli Bey’le paylaştık, kendisinden de bu konuda destek sözü aldık. İnşallah, önümüzdeki dönemlerde gerçekleşmesi temennimizdir. Bütün bunların yanında, çiftçilerimizin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine birikmiş borçlarından kaynaklanan hacizlerinin ertelenerek borçlarını faizsiz olarak uzun vadeli şekilde yapılandırmaları çiftçimize nefes aldıracaktır." dedi.

CHP'DEN DESTEK

CHP'li Burak Erbay ise daha sonra yaptığı açıklamada, "Değerli milletvekilleri, pandeminin ülkemizi sardığı bu zor koşullarda bütçe yapmaya çalışıyoruz. Bu salgın sürecinde yıllarca vergisini vermiş esnafımız zor durumda; kafe, kahvehane, lokanta sahipleri ayakta kalmaya çalışıyor; okul servisçileri, kantinciler hayatta kalmaya çalışıyor; internet kafe işletmecileri, seyyar satıcılar ve TEKEL bayisi sahipleri can çekişiyor, milyonlarca vatandaşımız aç ama çare bulması gereken saray ve yandaşları maalesef doymak bilmiyor. Açıklanan destek paketleri yeterli değildir. Esnafımızın ve çiftçimizin vergi, sigorta ve BAĞ-KUR prim borçları, kredileri faizsiz bir şekilde ertelenmeli ve çok daha kapsamlı destek paketi açıklanmalıdır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Politika Haberleri