AK Parti: Kanal İstanbul'u Halka Sorma Gibi Gündemimiz Yok

AK Parti 'den bir son dakika açıklaması geldi. Naci Bostancı yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'u referanduma götürmeyeceklerini söyledi.

AK Parti 'den Kanal İstanbul açıklaması.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada Kanal İstanbul 'u yapacaklarını söyledi. Ekrem İmamoğlu ise projeyi yaptırmayacaklarını söyledi.

Öte yandan CHP , projeyi vatandaşlara soralım önerisini de yaptım Bu öneri sonrası AK Parti 'den ilk açıklama geldi. 

AK Parti Grup Başkavekili Naci Bostancı gazetecilere yaptığı açıklamada referandum çağrısına şu şekilde yanıt verdi:

"Öyle bir gündemimiz yok. 'Büyük projeleri halka soralım' diye bir eylem olmaz. Başka bir mecra söz konusu olur. Yapacağımız önemli işler için halka gidersiniz; ama bunun da maliyetleri vardır. Bizim sistem yapımız bu şekilde değil. Hükümetler yapar, hesabını da halka verir. İstanbul halkının da endişeli olduğu kanaatinde değilim. Dedikodu ve söylentiler tarihin her döneminde çok çeşitli biçimlerde kullanılmıştır. Buna ilişkin literatürde çok iyi çalışmalar da var. Kanal İstanbul meselesini böyle dedikodu ve söylentiye yaslamak yerine gerçekçi bir şekilde tartışmanın muhalefetin de itirazlarını bu şekilde dile getirmesinin kendilerine de Türkiye’ye de  faydalı olacağı kanaatindeyim. O raporlar dedikodu ve söylentiye girer."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Politika Haberleri