Unutulan Memur Alımı İlanları 1: PTT Personel Alımı

Bazı kamu kurumları uzun süredir personel alımı yapmadı. Uzun süredir yapılmayan personel alımları on binlerce adayı mağdur ediyor. Bunlardan ilki PTT personel alımı.

Umutulan memur alımları 1: PTT personel alımı.

Bazı kamu kurumları son dönemlerde memur alımına ara verdi. On binlerce adayın büyük bir merak ve heyecanla beklediği ilanlar bir türlü yayımlanmak bilmiyor. Biz de Kamu Bülteni olarak yazılarımızda ilanları bekleyen adayların seslerini duyurmak için bir yazı serisi kaleme alıyoruz. Unutulan memur alımları.

PTT PERSONEL ALIMI

Son olarak 2018 yılında KPSS puan şartı aramadan 5 bin personel alımı yapan PTT, 2 yıldan fazla zamandır personel alımı için ilan yayımlamadı. Mayıs 2018'de yayımlanan ilanda aşağıdaki kadrolara alım yapılmıştı:

Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi, PTT Uzman Yardımcısı.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış .

Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak

-Not: Son yönetmelik değişikliği ile PTT personel alımına KPSS şartı getirildi. Ancak KPSS puan şartının kaç olacağı henüz bilinmiyor.

İLAN UNUTULDU

KPSS 2020 sınavlarına giren adaylar, ilanın gelmesi için sosyal medya hesaplarından seslerini duyurmaya çalışıyor. PTT personel alımını bekleyen adaylar, 30 aydır yayımlanmayan ilanın biran önce yayımlanmasını istiyor.  Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Aşağıdaki yorum kısmından haber yapmamızı istediğiniz unutulan ilanları yazabilirsiniz.

Kamudan Haber Haberleri