Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Gazze'de devam eden ve soykırıma varan insanlık dramı karşısında Birleşmiş Milletler'in (BM) tutumunu sert sözlerle eleştirdi. Geylan, BM'nin yaşananlar karşısındaki etkisizliğinin ve kayıtsızlığının, kurumu emperyalizmin bir aracı haline getirdiğini savundu.
Geylan, yaptığı açıklamada bazı BM üyesi ülkelerin Filistin Devleti'ni tanımasını olumlu bir gelişme olarak nitelendirirken, bu durumun Gazze'deki trajedi karşısındaki sessizlikle büyük bir çelişki oluşturduğunu belirtti. Genel Başkan, "Aynı ülkelerin Gazze’deki soykırıma varan insanlık dramına karşı vicdani tavır almıyor olmaları izahı mümkün olmayan bir çelişki değil midir?" diye sordu.
Gazze'deki yıkımın ve sivil kayıpların boyutuna dikkat çeken Talip Geylan, on binlerce sivilin katledildiği ve insanların açlıktan öldüğü bir ortamda dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi. Geylan, "Bir şehir yerle bir edilip yaşanmaz viraneye döndürülürken, 60 binin üzerinde sivil katledilirken, insanlar açlıktan ölürken dünyanın sağır duruşunu tarih ibretle yazacaktır!" ifadelerini kullandı.
Geylan, açıklamasını Birleşmiş Milletler'in mevcut rolünü sorgulayarak tamamladı ve kurumun bu olaylar karşısındaki pasif duruşunun düşündürücü olduğunu vurguladı: "Tüm bunlar yaşanırken, Birleşmiş Milletlerin etkisizliği ve kayıtsızlığı, adeta bu kuruluşu emperyalizm aparatı haline getirmiş olmuyor mu?"