24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde gerçekleştirilecek kritik Kabine toplantısı, on binlerce atama bekleyen öğretmen adayı için büyük bir umut kapısı oldu. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mülakat sürecinde elenenler ve yetersiz kontenjan nedeniyle atanamayan öğretmenlerin sesini duyurarak, hükümete önemli bir çağrıda bulundu.
Geylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen adaylarının bu haklı taleplerine duyarsız kalmayacağına olan inancını dile getirerek, 24 Kasım'da bir müjde verilmesi beklentisini vurguladı.
Türk Eğitim-Sen Başkanı, yaptığı açıklamada öncelikli olarak mülakat mağduriyetine dikkat çekti. 2023 KPSS'de yüksek puan alarak ilk 20 bin sıralamasına girmesine rağmen mülakatta elenen 1611 öğretmenin mağduriyetinin giderilmesini ve haklarının teslim edilmesini talep etti.
Geylan, aynı zamanda 2024 KPSS'de başarılı olan ancak branşlarına ayrılan kontenjanların yetersizliği sebebiyle atama bekleyen yüzlerce öğretmenin durumuna da işaret etti. Bu öğretmenler için acilen bir "ek atama" planlamasının yapılması gerektiğini güçlü bir şekilde ifade etti.
Öğretmenlik Meslek Kanunu ile gündeme gelen ve 14 aya yayılan akademi eğitim sürecine de değinen Geylan, bu sürenin kısaltılması gerektiğini belirtti. Geylan, öğretmenlerin uzun eğitim süreçleriyle bekletilmesi yerine, bir an önce öğrencilerine ve okullarına kavuşturulmasının önemini vurguladı.
Talip Geylan, "İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, genç meslektaşlarımızın bu son derece makul ve haklı beklentilerine kayıtsız kalmayacaktır" sözleriyle, Kabine toplantısından çıkacak karara yönelik umutlu bekleyişlerini noktaladı.