Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı yaz tatili iller arası mazerete bağlı yer değiştirme sürecinde ataması yapılamayan öğretmenler için önemli bir duyuru yayımladı. Bu öğretmenlere, mazeretlerinin olduğu illere atanabilmeleri için 'il emri' kapsamında yeni bir başvuru hakkı tanındı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, başvuru hakkı tanınan öğretmenler, 9 Ağustos 2025 Cuma günü saat 23:59'a kadar işlemlerini tamamlamak zorunda. Başvurular, MEB'in sonuç sayfasından online olarak gerçekleştirilecek.
Öğretmenler, başvuru sistemine kişisel e-Devlet kullanıcı bilgileriyle veya MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri) hesaplarıyla giriş yaparak başvurularını kolayca yapabilirler.