Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) üst düzey bir atama kararı alındı. Yıllardır İnşaat ve Emlak Genel Müdürü olarak görev yapan Özcan Duman'ın görevden ayrılmasıyla boşalan makama, bakanlık dışından bir isim getirildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yapan Aynur Durna Gökalp, MEB'in yeni İnşaat ve Emlak Genel Müdürü oldu.
Aynur Durna Gökalp Kimdir?
1981 yılında Ankara'da doğan Aynur Durna Gökalp, Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. Akademik kariyerine Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı alanında yüksek lisans yaparak devam etti ve aynı bölümde doktora eğitimini tez aşamasında sürdürmektedir.
Profesyonel kariyerine mezun olduğu yıl, mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Şehir Plancısı olarak başladı.
Kariyeri boyunca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Şehir Plancısı, Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı gibi önemli kademelerde görev aldı. Son olarak 2024 yılında Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nda Daire Başkanı olarak hizmet veriyordu.