MEB Ara Tatil Seminerinde Kriz: Öğretmenler Sınav Cevaplarını Arıyor! İşte Modül 1 ve 2 Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni interaktif seminer sistemi teknik sorunlarla başladı. Ara tatil mesleki çalışmalarını tamamlayamayan öğretmenler, Modül 1 ve 2 sınavlarını geçmek için cevap anahtarlarını arıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılki Kasım ara tatili mesleki çalışma programında önemli bir değişikliğe gitti. Öğretmenlerin interaktif katılımını hedefleyen yeni sistem, yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle ciddi sorunları da beraberinde getirdi. Çok sayıda öğretmen, seminer ekranlarına giriş yapamama ve modüller arası geçişi sağlayan butonların çalışmaması gibi problemler yüzünden mesleki çalışmalarını tamamlayamadı.

Bu yılki seminer programına eklenen en kritik yenilik ise modül sonu değerlendirme sınavları oldu. Öğretmenlerin mesleki çalışmayı tamamlamış sayılabilmeleri için özellikle Modül 1 ve Modül 2'nin sonunda yer alan bu sınavlardan başarıyla geçmeleri şart koşuldu. Bu durum, teknik sorunlar nedeniyle eğitimleri takip edemeyen öğretmenler için ek bir zorluk oluşturdu.

Sınavlarda başarı kriteri ise 100 üzerinden en az 50 puan olarak belirlendi. Buna göre, öğretmenlerin ilgili modülü tamamlayabilmesi için sınavdaki soruların en az yarısını doğru yanıtlaması gerekiyor. Başarılı olan öğretmenler, bir sonraki aşamaya geçerek mesleki gelişim programına devam edebiliyor.

Ancak sistemdeki en dikkat çekici detay, MEB'in tüm öğretmenlere aynı soruları sorması oldu. Sınavların standart bir soru havuzundan ve aynı sıralama ile yapılması, cevapların kısa sürede internet ortamında yayılmasına neden oldu. Yaşanan teknik aksaklıklar ve sınavı geçme zorunluluğu ile karşı karşıya kalan birçok öğretmen, seminerlerini tamamlayabilmek için internette paylaşılan cevap anahtarlarına yöneldi.

Kamudan Haber Haberleri