İstanbul'un Zeytinburnu ilçesine bağlı Cevizlibağ'da bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan ve kamuoyunda infial yaratan olayla ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme kaydedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin odalarına girerek özel eşyalarına zarar verdiği iddia edilen 4 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.
Olay, yaz tatilinden dönen öğrencilerin odalarında karşılaştıkları şok edici manzarayla ortaya çıkmıştı. Öğrenciler, kilitli dolaplarının kırılarak kişisel eşyalarının dağıtıldığını, bazı eşyalarına zarar verildiğini ve odalarda kendilerine ait olmayan içki şişeleri, tıraş bıçakları gibi nesneler bulduklarını belirtmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı özel eşyaların üzerine yazılar yazıldığı ve odalara uygunsuz materyaller bırakıldığı iddiaları büyük tepki çekmişti.
Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı derhal harekete geçmişti. Bakanlık tarafından başlatılan idari soruşturma neticesinde, ihmali olduğu değerlendirilen 2 yurt müdürü ile bir müdür yardımcısı görevden alınmıştı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada, "Bazı sosyal medya platformlarında paylaşılan, kız öğrenci yurdunda öğrencilerin kişisel eşyalarına zarar verildiğine dair görüntüler üzerine yapılan çalışmalarda 4 şüpheli şahıs yakalandı" ifadelerini kullandı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.