Hükümetten Öğretmen, Polis, İmam ve Hemşirelere 3600 Ek Gösterge Zammı Açıklaması

Son dakika: Memurlara ek gösterge zammı ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan son dakika açıklaması geldi.

Son dakika: Memurlara ek gösterge açıklaması.

Hazine ve Maliye Yeni Bakanı Lütfi Elvan, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Elvan, komisyon üyesi milletvekillerinden gelen soruları da yanıtladı. gelen sorulardan biri ise ek gösterge zammı ile ilgili oldu. 

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN?

Bakan Elvan'a, 24 Haziran seçimlerinde vaad olan ek gösterge zammının ne zaman geleceği sorusu soruldu.

CEVAP GELDİ

Bakan Elvan 3600 ek gösterge zammı ile ilgili gelen soruya şu şekilde cevap verdi:

"Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı'nın 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu" Açıklamasının devamında ise eş durumu atamalarıyla ilgili bir mağduriyet olduğunu belirten Elvan, "Gerekli talimatı verdim. Bir mağduriyetin yaşanmaması gerekiyor. Eğer varsa, biz bu mağduriyeti de gideririz" ifadelerini kullandı. 

KAMU SEN'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı son dakika açıklamasında ek gösterge ile ilgili "Sayın #lutfielvan, Maliye ve Çalışma bakanlıklarının 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmalarının sürdüğünü ifade etmiştir. 3600 ek gösterge uygulaması, mutlak surette tüm memurları kapsayacak şekilde ele alınmalı ve bir an önce yasalaşmalıdır." dedi.

KİMLERE EK GÖSTERGE GELECEK?

Ek gösterge zammı polislere, din görevlilerine, hemşirelere ve öğretmenlere gelecek. Sizce kapsam genişlemeli mi? Hangi memurlar kapsama alınmalı? Yorum kısmı aşağıda.

Kamudan Haber Haberleri