Gaziantep Üniversitesi'ne İŞKUR Üzerinden 84 Kadrolu İşçi Alımı için Kura Çekilişi 16 Haziran'da Gerçekleşecek

Gaziantep Üniversitesi'ne kadrolu kamu işçisi alımı için başvuru sürecinin sona ermesiyle, söz konusu alım için İŞKUR üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar sonuçların ne zaman duyurulacağını merak etmeye başladı. Sonuçlar 16 Haziran'dan sonra netleşecek.

Gaziantep Üniversitesi'ne temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımı kura çekilişine ilişkin, "İŞ-KUR tarafından Gaziantep Üniversitesine bildirilen başvurular arasından ilan edilen unvan sayısının 4 (dört) katı kadar 16/06/2020 tarihinde saat:10:00’da noter huzurunda çekilecek kura ile aday belirlenecektir. Kura çekimi Gaziantep Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda yapılacaktır. Adaylar kura çekimini https://www.youtube.com/user/gaziantepuniv?feature=watch web adresinden canlı olarak izleyebileceklerdir. Kura sonucu belirlenen adaylar kurumun internet sitesinde (www.gantep.edu.tr) mülakat sınav tarihi ile birlikte ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır." denildi. 
Kura sonuçlarına göre sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve burada başarı elde eden adayların atama sürecine dair de bilgilendirme yapıldı. Açıklamada şu ifadeler görüldü: 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 17 nci maddesinin 1 inci fıkrasına göre kura sonucu belirlenen adaylara sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek
olup adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecektir.
Adaylar yapılacak sözlü sınavda sınav komisyonunca 100 tam puan üzerinden; özgüvenleri, yazılı ve sözlü iletişimleri, beceri, uygulama, gözlem, stres ve problem çözme konularındaki yetenekleri olmak üzere beceri alanında toplam 50 puan, istihdam edilecekleri alanla ilgili olarak da mesleki terim ve teknik konulardan mesleki bilgi alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirilecektir. Atanmaya hak kazananlardan göreve başlamayan veya atanma şartlarını taşımadığından göreve başlatılamayanların yerine, ihtiyaç duyulacak sayıda yedek adaylar arasından personel belirlenecektir.
Sınav öncesi yapılacak belge tesliminde şartları taşımadığı anlaşılan adaylar ile eksik belge veren ve belge vermeyen adaylar sınava alınmayacaktır. 

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar Gaziantep Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından istenilecek belgeler ile web sayfasında duyurulacak tarihlerde şahsen başvuracaklardır. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Kamudan Haber Haberleri