Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim camiasının önemli gündem maddelerini görüşmek üzere Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve sendika yönetimi ile bir araya geldi. Kritik toplantıda, öğretmenlerin uzun süredir dile getirdiği talepler doğrudan Bakan Tekin'e iletildi.
Görüşmenin en önemli başlıklarından birini ek öğretmen ataması ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı (AGS) kontenjanlarının artırılması talebi oluşturdu. Sendika, atama bekleyen on binlerce öğretmen adayının beklentisini ve mevcut öğretmenlerin kariyer planlamalarını Bakan Tekin'e aktardı.
Toplantıda masaya yatırılan bir diğer kritik konu ise nöbet ücretleri oldu. Öğretmenlerin birden fazla tuttukları nöbetler için ek ücret talep edilirken, bugüne kadar nöbet ücreti alamayan ücretli öğretmenlerin de bu haktan yararlanması gerektiği vurgulandı. Bu talebin, öğretmenler arasındaki eşitsizliği gidermeyi amaçladığı belirtildi.
Görüşmede ayrıca, öğretmenlerin kariyerlerinde ve görev yerlerinde esneklik sağlayan alan değişikliği konusundaki beklentiler de gündeme getirildi. Türk Eğitim-Sen, sahadan gelen bu talebin karşılanmasının öğretmen motivasyonunu artıracağını ifade etti.
Eğitim sendikası tarafından Bakan Tekin'e sunulan bu taleplerin, önümüzdeki dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'nın atacağı adımlarda belirleyici olması bekleniyor. Eğitim camiası, görüşmeden çıkacak somut sonuçları merakla bekliyor.