Başkent Ankara, içme suyu şebekesinde yaşanan büyük bir arıza nedeniyle ciddi bir su kesintisi sorunuyla karşı karşıya. Kesikköprü barajından kente su taşıyan ana isale hattındaki borularda meydana gelen patlama, birçok ilçede günlerce sürecek kesintileri başlattı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ASKİ yetkililerinden gelen bilgilere göre, arızadan ilk olarak Eryaman, Kazan, Susuz ve Saray bölgeleri etkilendi. Ekiplerin onarım çalışmaları devam ederken, kesintinin etki alanının genişleyeceği belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, krizin boyutunu gözler önüne serdi. Belediyeden yapılan açıklamada, "17 Eylül 2025’te ana hatlardan birinde arıza meydana geldi. Onarım sürerken 27 Eylül 2025’te ikinci hatta da arıza oluştu ve kente verilen su miktarında yaklaşık 250 bin metreküplük bir açık oluştu." ifadelerine yer verildi. Bu durum, başkentin günlük su ihtiyacının önemli bir kısmının karşılanamadığı anlamına geliyor.
ASKİ, arızanın giderilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü ve kesintilerin tahmini olarak 6 Ekim tarihine kadar devam edebileceğini duyurdu. Ayrıca, Ankara'nın en kalabalık ilçelerinden biri olan Çankaya'da da 30 Eylül'den itibaren planlı kesintilerin başlayacağı bildirildi. Çankaya'daki kesintilerin sabah 08.00 ile öğleden sonra 15.00 saatleri arasında yaşanması bekleniyor.