40 Müfettiş Yardımcısı için başvuruda yarın son gün

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından duyurulan Müfettiş Yardımcılığı sınavına başvurularda yarın son gün. Peki sınav ne zaman, başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı daha önce yayımladığı 40 müfettiş yardımcısı alımı için başvurular yarın sona eriyor. 27 Aralık 2021 de başlayan başvurular 9 Ocak 2022 saat 23.59 da sona erecektir. Ankara’da yapılacak sınav için sözlü ve iki aşamadan oluşacaktır.

Başvurular e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. KPSS puanı en yüksek olandan çağırılmaya başlanacak adaylar için sözlü sınav iki aşama şeklinde olacak. İlk aşama 30 Ocak 2022 de tüm adayların katılımıyla 10.30-11.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bu aşamada sorulan sorulara yazıyla cevap verilecektir. Daha sonraki 2. aşama ise 31 Ocak 18 Şubat 2022 tarihleri arasında olacaktır.

GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Giriş Sınavına katılmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

b) En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS sonuçları esas alınmak kaydıyla; KPSSP9, KPSSP11, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak.

ç) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1987 tarihinden sonra doğanlar)

d) Adli sicil yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak.

e) Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak.

Başvuru Klavuzu İçin: TIKLAYIN

Kamudan Haber Haberleri