Orman Genel Müdürlüğüne 333 Mühendis Alımı Yapılacak

Orman Genel Müdürlüğü tarafından alımı yapılacak 1.833 personelin 333 tanesi mühendis kadrosuna yapılacak. Peki hangi mühendisler başvuru yapabilecek, başvuru şartları neler.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan ilanla kuruma 333 mühendis alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Yapılacak alımların 283 tanesi Orman Mühendisi, 50 tanesi ise Orman Endüstri Mühendisi kadrolarına yapılacak. KPSS puanlarıyla başvuru yapacak adaylar sözlü ve uygulamalı sınava alınacaktır.

KPSS Şartı Ne?

Başvuru yapabilmek için 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2020-KPSSP3) en az 70 puan almış olmak gerekiyor.

Eğitim Şartı

Orman Mühendisi: Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

Orman Endüstri Mühendisi: Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar 04/04/2022 - 10/04/2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ile başvuru yapacaklardır. Başvuru işlemleri 10/04/2022 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

Başvuru Genel Koşulları

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.
  2. 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2020-KPSSP3) en az 70 puan almış olmak.
  3. Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.) (Orman Mühendisi kadrosu için)
  4. 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

Orman Mühendisi Kadro Dağılımı

Orman Endüstri Mühendisi Kadro Dağılımı

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Kamu Personel Alımı Haberleri