Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu Başlıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi ve personel alımı başvurusunun başlayacağı bilgisi verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Personel  Alım Başvurusu Bugün Başlıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bir bildiri yayımlandı .Bu bildiride, temizlik personeli, şoför, teknisyen, güvenlik görevlisi ve büro personeli alımı başvurusunun 9 Mayıs 2022 günü başlayacağı söylendi.KPSS puanı ile yapılacak kamu personeli alımında başvurular internet üzerinden yapılacak.


Hangi Kadroda Kaç Personel Alınacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada alınacak personellerin aşağıdaki kadrolarda alınacağı bilgisi verildi.

-10 Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

-12 Destek Personeli (Temizlik)

-8 Destek Personeli (Temizlik)

-10 Destek Personeli (Şoför)

-5 Sözleşmeli Teknisyen

-20 Sözleşmeli Büro Personeli

Başvuru Şartları Neler 

Enerji ve Tabii Kaynaklar personel alımına başvuru yapacak adayların T.C vatandaşı olması , kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmaması gerekmektedir. Bu şartların yanı sıra adayların Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması, atanacağı görevi yapmasına engel sağlık sorunu olmaması, erkek adaylar için askerlik yapmış, henüz askerlik çağına gelmemiş ya da tecilli olması gerekmektedir.

Kamu Personel Alımı Haberleri