EGM Sivil Memur Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları (En Az Ortaöğretim Mezuniyeti Şart)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sivil memur alımı yapılacak.

EGM'nin resmi sayfasından yapılan açıklamada, 2020-4. Dönem kapsamında hizmetli memur alımı yapılacağı, ilgili alım için başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiğine vurgu yapılırken, başvuru işlemlerinin 25 Ocak'ta başlayacağı , 29 Ocak'ta sona ereceği belirtildi.

Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun,  KPSS'den en az 70 puan şartını yerine getiren adayların ayrıca aşağıdaki başvuru genel şartları da yerine getirmesi gerekiyor: 

BAŞVURU KOŞULLARI

Başvuruda bulunacak adayların Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde belirlenen aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:
a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b. Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1 de belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak,
c. Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan
adaylardan istenilecek)
d. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan
adaylardan istenilecek)
e. Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.

KONTENJAN DAĞILIMI

BAŞVURU SIRASINDA GEREKLİ BELGELER NELER?

Adaylardan başvuru sırasında; Kimlik belgesi, son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, istenilen eğitim durumuna ait diploma mezuniyet belgesinin aslı ya da fotokopisi ya da noter tasdikli sureti, KPSS sonuç belgesi talep edilecek. Başvurular, 25-29 Ocak tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuru şeklinde gerçekleşecek.

Kamu Personel Alımı Haberleri