Almanya 6 Bin Euro Maaşla 2.000 Personel Alacak

Almanya, havayolları için 2.000 personel alımı yapacağını duyurdu. Bu personel alımı için başvuru şartları neler, kaç para maaş verilecek, başvurular nasıl yapılacak.

Almanya; Frankfurt, Berlin ve Hamburg’ta bulunan havayolları için 2.000 personel alımı yapacağını duyurdu. Temmuz’da yapılacak işçi alımları için heyecanlı bekleyiş başladı. Peki kimler başvuru yapabilir, başvuru şartları nelerdir.

Alma işçi alımı hakkında yeni açıklama geldi. Almanya'da personel eksikliğinin giderilmesi için sendika önemli açıklamalarda bulundu. Başta havacılık sektöründe olmak üzere personel eksikliğinin çözülmesi ve Temmuz ayında büyük firmaların uçuşlarının iptal olmaması için işçi alımları yapılması gerektiğini belirten sendika, Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak yaz döneminde işçi istihdamı için düğmeye basılacağını açıkladı.

Pandemi sonra Almanya ve Avrupa’da yaşanan seyahat artışları nedeniyle havaalanı personeli ihtiyacının arttığını belirten sendika bununla ilgili Temmuz ayında yeni tedbirlerin alınacağını belirtti.

Almanya'da Birleşik Hizmet Sendikası'na göre 3 şehirde olmak üzere (Frankfurt, Hamburg, Berlin) havaalanlarında özellikle güvenlik ve check-in hizmetleri ile diğer yer hizmetlerinde personel eksikliğinde eksiklik olduğu ifade edildi.

Teklif Sunuldu

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği tarafından, Federal Çalışma Bakanlığına yasal engelleri kaldırmayı amaçlayan bir teklif verildi. Sunulan teklifte tüm yer hizmetlerinde 2.000 kişilik personel sıkıntısının yaşandığı ve bu kapsamında işçi alımının yapılması talep edildi.

Maaş Ne Kadar

Almanya havaalanlarında çalışan işçilere 6.000 Euro civarında maaş veriliyor. Maaşın tüm detayları da başvuru ile beraber açıklanacak

Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak

Hükümete yapılan teklif sonrası başvuruların ne zaman yapılacağı konusu araştırılmaya başlandı. Başvuruların Alman Federal Çalışma Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Bu açıklama sonra hem başvuru şartlarının tamamı hem de başvuru yapılacak adreste açıklanacak.

Başvuru Şartları Ne?

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL) tarafından yapılacak işçi alımının şartları şöyle:

A2 seviyesinde Almanca - konuşma
Hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifika
Tehlikeli madde eğitimleri
Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimleri karşılaması

Alımlar başlayınca her pozisyon için belirlenen şartlar netleşecek ve bu şartlar haberimizde açıklanacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Kamu Personel Alımı Haberleri