TÜİK:Türkiye’deki Boşanma Verilerini Paylaştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine baktığımızda; son 20 yıl içerisinde hayatını birleştirenlerin sayısı %20 oranında azalma kaydederken, boşanma oranı ise %47 oranında artış gösterdi. Boşanan çiftler en çok sevgi eksikliğinden dolayı şikayet ederken, AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemlerde boşanma oranlarının artış göstermesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Başta ekonomik problemler sebebiyle boşanma oranları, Türkiye'de gün geçtikçe artış göstermeye devam ediyor. Boşanma sebebi olarak ilgi ve sevgi eksikliği baş gösteriyor.

Boşanmaların %33'ü, Evliliğin İlk 5 Yılında Oluyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre son 20 yıl içerisinde evlenenlerin sayısı %20 oranında azalma kaydederken boşanma oranı ise %47 oranında artış gösterdi. Boşanmaların %33'ü, evliliğin ilk beşeri içerisinde gerçekleşiyor. Çiftlerin yollarını ayırmasındaki en büyük sebebi ise %32 oranı ile sorumsuz ve ilgisiz davranma biçimi olduğu belirtili. Bu sorunu %14 ile aldatma, %9,8 ile evin geçimini sağlayamama ve %8 ile şiddet gibi çeşitli problemler takip ediyor. 

Yaşam Haberleri