TOKİ Başvurusu Nasıl İptal Edilir?

TOKİ başvuru iptali e-devlet ile mi yapılacak? Sorusunun cevabı, başvurular sürerken vatandaşların merak ettiği konular arasındaki yerini adı.

Milyonlarca yurttaşı oldukça yakından ilgilendiren yüzyılın en büyük projelerinden biri olan TOKİ sosyal konut projesi müracaat işlemleri 14 Eylül 2022 tarihinde başlamıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şimdiye kadar 2 milyon vatandaşın müracaat işlemlerini gerçekleştirdiğini duyurdu. Ülkemizin hemen her yerindeki 2+1 ile 3+1 sosyal Konut Projesi avantajı sağlayan TOKİ konut müracaatlarını geri çekmek isteyen vatandaşların ise sözleşme ayrıntılarını dikkate alınması gerekiyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl iptal edilecek? Cevabı haberimizde...

TOKİ sosyal konut müracaat iptali ile alakalı bilgiler yurttaşlar tarafından merak edilmeye ve arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Ülke genelinde 250 bin konut için müracaatları kabul eden TOKİ, adayların müracaatları açısından başvuru ücretini kabul ediyor. Halkbank ve ZiraatBank şubeleri üzerinden ve e-devlet üzerinden müracaatları kabul eden TOKİ; kurada adı çıkmayanlar için müracaat ücretini iade etme yoluna gidiyor. Müracaatlarını geri almak isteyen vatandaşların sözleşmelerini imzalamaması yeterli koşul kabul ediliyor.


TOKİ Başvurusunun İptali Nasıl Olur?

TOKİ başvurusunu iptal etmek amacıyla sözleşmeyi imzalamamak yeterli koşuldur. Sözleşmenin imzalanmasının sonrasında taksitlerin ödenememesi halinde evin satışı açısından TOKİ ile iletişim halinde olmak gerekir. Sözleşmeyi imzalamayan, banka komisyonu ile damga vergisi ödemelerini gerçekleştirmeyen ve diğer taraflarını konut tesliminde KDV yatırmayan vatandaşların konut alma hakları otomatik bir şekilde iptal ediliyor. Yine gerçeğe uygun beyanda bulunmayan vatandaşların da konut alma hakları iptal ediliyor.

Gündem Haberleri