Seyahat yasağı kaldırıldı! THY tarafından açıklama

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamada, bir süredir koronavirüs tedbirleri kapsamında Suudi Arabistan tarafından Türkiye'ye uygulanan seyahat yasağının kaldırıldığı duyuruldu.

Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını sebebiyle çok sayıda ülke sınırlarını kapatmış ve bazı önlemler alarak ülkesine yolcu kabul etmeye başlamıştı.Salgının etkisini azaltmasıyla yavaş yavaş normal hayata dönülmmeye başlandı. Ülkeler aldıkları tedbirleri bir bir kaldırırken  bazı ülkelerde alınan önlemler ise aynen devam etmekte.

THY sosyal medya hesabı üzerinden  yaptığı açıklamasında Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi tarafından bir genelge yayınlandığı akarıldı.Yayınlanan genelgeye göre Suudi Arabistan tarafından Türkiye'ye, Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan seyahat yasağının  20.06.2022 tarihi itibarıyla kaldırıldığı aktarıldı.

Öte yandan bazı ülkelere giriş için devam eden kuralların takibi ve anlık tüm bilgiler için ülkenin Dışişleri Bakanlığı ya da büyükelçiliklerinden yapılan duyuruların kontrol edilmesi istendi.

Gündem Haberleri