RTÜK Soruşturma Başlatmıştı! Esra Erol'un Programıyla İlgili Karar Verildi

Geçtiğimiz günlerin en çok tartışılan konularından biri haline gelen Esra Erol'daki bir kadının, çocuğunun kocasından olmadığını öğrenmesi üzerine sevindiği görüntülerle ilgili RTÜK'ten karar verildi.

RTÜK ilgili yayın hakkında soruşturma başlatmıştı. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, ilgili programa dair %2. idari para cezası verildiğini duyurdu. RTÜK üyesi Taşçı, ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın başka kanalda gerçekleşmesi halinde çok daha farklı cezaların gündeme gelebileceğini, ATV'ye yönelik ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Taşçı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ATV’de Esra Erol’un programında bir kadının, çocuğunun kocasından değil komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisi yaptığı yayına RTÜK yalnızca % 2 idari para cezası verdi. Aynı yayın farklı bir kanalda olsaydı kapatılırdı. Reyting ve para uğruna topluma kıyılıyor, yazık!ktidarın sesi, Sarayın gözdesi olmak RTÜK tarafından korunup, kollanmak için yeterlidir. Oy çokluğuyla alınan karar, bilinen bu gerçeğin tescilidir. Bu ceza göstermeliktir ve amacı toplumdaki infiali yatıştırmaktır. Hepsi o kadar!" ifadeleri yer aldı.

Yaşam Haberleri