Meclis Başkanı Mustafa Şentop : Türkiye Büyük Millet Meclisi Yarın Olağanüstü Toplanmayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İdlib'den gelen 33 şehit haberinin ardından CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısının yerine getirilemeyeceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İdlib'den gelen 33 şehit haberinin ardından CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısının yerine getirilemeyeceğini söyledi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şentop şu ifadeleri kullandı:

7 Şubat 2020 tarihinde İdlib'de 33 şehidimiz var. 32 vatan evladımız yaralı. Tüm milletimizin ciğerini dağlayan , hepimizi üzüntüye sevk eden bir olay. Tabi ateş düştüğü yeri yakar. Ailelerin ızdırabı daha büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bölgedeki arkadaşlarımızdan ve yürütmede, kabinedeki arkadaşlarımızdan bilgileri yakından takip ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu saldırıyı gerçekleştiren rejim güçlerine karşı büyük operasyonlar gerçekleştirdi. Biz bölgede gerginliğin tırmanmaması için uluslararası hukuk çerçevesinde diplomatik, askeri temaslar devam ediyor. Bugün itibariyle CHP Genel Başkanı , Grup Başkanvekilleri ve yeterli sayıda milletvekilleri tarafından meclisin olağanüstü toplantıya çağrılmasıyla ilgili talep vardı. İç tüzüğün 7. maddesine göre. Meclisteki milletvekili sayısının 5'te 1'i sayısında milletvekilleri talep edebiliyor.

Bu talep üzerine olağanüstü toplantı gerçekleşmiyor. Bu konuda meclis başkanına 7 gün içerisinde talebi değerlendirme hakkı var. Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin grup başkanvekilleriyle görüştüm. İlgili bakanlarla da görüştüm. Türkiye'de iç siyasetin , dış siyasetin görüş farklılıklarının dışında bir mesele. Bu taleple hedeflenen şey. Olan biten konusunda detaylı şekilde meclisin bilgilendirilmesi, değerlendirme yapılması. Bunun için yürütmeden ilgili bakan, bakanların burada olması gerekiyor. Milli Savunma Bakanımız bölgede, faaliyetleri yakından takip ediyor. Yarın yapılacak toplantıda yürütmeden bir temsilcinin bulunması ihtimali gözükmüyor. Bugün Sn. Cumhurbaşkanı yardımcımızın imzasıyla, Salı günü Milli Savunma Bakanımızın genel kurulu bilgilendirmesine yönelik talep geldi.

Salı günü meclisimizi daha çok tatmin edecek görüşmeye dair bir kanaatimiz var. Salı günü yapılacak görüşmeler neticesinde tekrar görüşebiliriz. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için genel kurulu toplantıya çağıramayacağımı burada ifade etmek isterim. 

Gündem Haberleri