KILIÇDAROĞLU´NUN ADAYLIĞI AÇIKLANIYOR..

‘5’li Masa’ olarak yola devam kararı alan Millet İttifakı bugün saat 14.00’te bir araya gelecek. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını açıklaması bekleniyor.

CHP, DEVA, Gelecek ve DP, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde toplanacak. İYİ Parti Lideri Meral Akşener olmaksızın ikinci kez bir araya gelmesi beklenen liderler, toplantının ardından daha önce üzerinde uzlaştıkları Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kamuoyuna duyuracaklar.

5 parti, önceki gün Akşener’siz yaptıkları ilk toplantıda, yola birlikte devam etme kararı almıştı ve adayı da önceden planlandığı gibi bugün açıklamayı kararlaştırmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını ittifakın "en yaşlı lideri" olduğu gerekçesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklayacağı öğrenilirken, aday tanıtımının ise 10 Mart'tan sonra yapılacağı ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti’ye yönelik kırıcı ya da incitici herhangi bir tavır içinde olunmaması yönündeki talimatı doğrultusunda, Akşener’in 6’lı Masa’yı hedef alan açıklamaları ve İYİ Parti’nin masadan kalkmasıyla ilgili CHP’liler sessizliklerini korudu.

Kulislerde ise buna ilişkin, “Süreç içinde İYİ Parti ile yeniden bir araya gelinebileceği ihtimali ortadan kaldırılmak istenmiyor” değerlendirmesi yapılıyor. CHP’nin önemli isimlerinden İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin sosyal medya hesabından, “İYİ Parti’yle yıllarca beraber yol yürüdük, ayrılık olmamalı” paylaşımı da dikkat çekti.

Gündem Haberleri