Kılıçdaroğlu TBMM'de Açıkladı: Asgari Ücret Net 2 Bin 200 TL Olacak

Son Dakika! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren CHP'li Belediyelerin tamamında asgari ücretin 2 bin 200 TL'ye çıkarılacağını, 31 Mart yerel seçimlerden sonra CHP'ye geçecek belediyelerde de asgari ücretin düzenleneceği ve ilgili rakama yükseltileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken , partisi adına söz aldı. Burada ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda asgari ücret pazarlıklarını da hatırlatarak, CHP'nin tüm belediyelerinde asgari ücretin 2 bin 200 TL'ye çıkarılacağını, yerel seçimler sonucu başka partilerden CHP'ye geçecek belediyelerde de asgari ücretin 2 bin 200 TL'ye çıkarılacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğu tüm belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, daha önce bunlar düşük rakam göstermişlerdi biz 1500 TL olacak demiştik ve 1500 TL olmuştu. Bizim belediyeler ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak birinci önceliğimiz bu, bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde kimsenin işine son vermeyecek, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, çalıştığı sürece tüm işçilerimizin arkasında olacak. Biz asgari ücreti net 2 bin 200 TL yapacağız, yeni belediyeler aldığımız zaman da o belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, bunun garantisi benim.' dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA

Son Dakika Haberleri