Ehliyet ve Kimlikler Yine Değişiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı programda yeni ehliyet çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, ATO Congresium'daki Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na ziyaret gerçekleştirdi. Fuarda çeşitli alanlarda verimliliğe katkı sağlayan son teknoloji ürünlerinin sergilendiği stantları dolaştı.

“Dünyanın en güvenli pasaportunu basıyoruz”

Soylu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün standında yaptığı açıklamada, “Dünyanın en güvenli pasaportunu basıyoruz. Ağustos ayında bu pasaport vatandaşımızın hizmeti ile buluşacak. Pasaportun kendine ait özellikleri var; bütün bilgilerin içinde olduğu sistem, şu anda kullandığınız pasaportun yüzde 40 daha incesi.

Hem pasaportumuzu hem ehliyetimizi hem kimlik kartımızı hem de Türk vatandaşı olup da yabancı ülkede yaşadığı için Türk vatandaşlığından çıkanlara verdiğimiz mavi kartımızı inşallah cumhuriyetin 100’üncü yılında güvenlik önlemleri daha yüksek şekilde kullanıcılarımız ile buluşturacağız.” Dedi.

Ehliyette Yeni Düzenleme

Soylu konuşmasında ehliyette yapılacak yeni değişikliğe de değindi: “Ehliyette de çift pencere olacak ve çipli olacak. Ehliyeti kimliğe yüklüyorduk şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz bir süreç başlatıyoruz.

Pasaportta hem tarihi miraslarımız hem doğal zenginliklerimiz var hem de Cumhuriyet Türkiye’sinin eserleri var. İlk kez de ‘Türkiye’ yazacak. Yeni bir deneme yapıyoruz. Onu da Hollanda’da test ettik, başarılı oldu. Kimliğe de ehliyete de renkli fotoğraf basacağız” diye konuştu.

Son Dakika Haberleri