DSÖ'dan Korona Virüsü Açıklaması: Kontrol Edilebilir (Kısaca Pandemi Nedir?)

Son dakika haberi: DSÖ 'dan korona virüsü hakkında açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada virüsün önlem alınması durumunda kontrol edilebilir olduğunu söyledi.

DSÖ 'dan korona virüsü açıklaması geldi. 

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Ghebreyesus dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Cenevre'de diplomatlara birlikte basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus , yaptığı açıklamasında "Eğer ülkeler virüsle mücade için önlem alırsa COVID-19 'kontrol edilebilir' bir pandemidir. Ancak bazı ülkelerin bu tehdide kontrol altına almak için gereken düzeyde yaklaşmaması bizi derinden endişelendiriyor" ifadelerini kullandı. 

DSÖ geçtiğimiz gün corona virüsü pandemi (salgın) olarak ilan etmişti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde yaptığı basın toplantısında DSÖ'nün salgını 24 saat boyunca değerlendirdiğini ve virüsün yayılma ve şiddetinden derin endişe duyduklarını ve virüse karşı yeteri kadar harekete geçilmediğini vurgulayarak, "Bundan dolayı Covid-19'un bir pandemi olarak nitelendirilebileceği değerlendirmesini yaptık." diye konuşmuş, Pandeminin hafif ve dikkatsizce kullanılan bir kelime olmadığını vurgulayan Ghebreyesus, "Yanlış kullanılması durumunda mantıksız korkuya, mücadelenin bittiğine dair haksız kabullenmeye ve gereksiz acı ve ölüme yol açan bir kelimedir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

PANDEMİ NEDİR KISACA

Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel addır. 

Sağlık Haberleri