Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması: Rehavet Değil, Tedbir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şehirlerarası giriş-çıkış izni verilen şehirler ve sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Alınan yeni kararların normalleşme sürecinde atılan adımlar olduğunu, normalleşmenin gevşeme olmadığının unutulmaması gerektiğini söyleyen Kalın, "Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırması sona eriyor. Bu tedbirler normalleşme sürecinde atılan adımlardır. Fakat unutmayalim: normalleşme, gevşeme değildir. Rehavet değil tedbir." ifadelerini kullandı.

18-19 Mayıs'ta bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin açık olacağını hatırlatan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ayrıca şu ifadeleri kullandı: 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. 18-19 Mayıs’ta bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmeler ve online platformlar saat 10-16 arasında satış ve evlere servis için açık olacak.

Gündem Haberleri