Cezaevleri Ne Zaman Boşalacak? Af İçin Net Tarih Açıklandı

İnfaz düzenlemesi için süreç belli oldu. Adalet Komisyonu 'na dün gelen "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Cuma günü komisyonda görüşülecek.

Son dakika : Mahkumlara corona affı için net tarih verildi.

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi için son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre 90 bin kişiye tahliye yolunu açacak infaz düzenlemesinin 3 Nisan 2020 Cuma günü komisyonda görüşüleceğine yer verildi. 

"Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" adlı kanun teklifi TMM Adalet Komisyonu 'na dün geldi. Dün gelen kanun teklifinin tam metni için TIKLAYIN

KOMİSYON GÖRÜŞMELERİ NE KADAR SÜRER?

Edinilen bilgilere göre Adalet Komisyonu 'nda Cuma günü başlayacak görüşmelerin en az 2 gün sürmesi bekleniyor. Kısa sürede komisyondan geçecek teklif, TBMM Genel Kurulu 'na sunulacak.

Teklifle açık cezaevi şartlarından yararlanma hakkı olan yaklaşık 45 bin mahkum 31 Mayıs'a kadar izinli sayılacak. Terör, kasten öldürme, uyuşturucu, cinsel taciz ve kadına şiddet dışındaki suçların cezalarındaki infaz süreleri yarıya inecek. Bu da 45 bin kişiye tahliye yolu açacak.

SONRA NE OLACAK?

Komisyondan geçtikten sonra teklif Genel Kurul 'a gelecek. 7 Nisan 2020 Salı günü saat 15.00 'da Genel Kurul 'a gelecek. Genel Kurul 'da görüşülecek ve oylanacak düzenleme , onaylarak Resmi Gazete 'de yayımlanacak ve tahliyeler , kanunun Resmi Gazete 'de yayımlandığı tarihte başlayacak. 

Gelişmelerden anbean haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Gündem Haberleri