Bıçaklı Saldırgandan Bir Garip Savunma

Abdullah Çatlı, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan Yunus Emre Anadolu Lisesinde geçtiğimiz Ocak ayında öğretmen eşine küfrettiği gerekçesiyle, öğrenci Gaffari Taze ile velisi Begli Taze'yi bıçakla ağır yaralamıştı. Olay sonrası tutuklu yargılanan sanık hakkında karar çıktı.

Sanık duruşmada kendini "Bıçağı diyet için taşıyordum. Öldürme niyetim yoktu" sözleriyle savunmaya çalışırken Çatlı'ya verilen müebbet hapis cezası indirim uygulanarak 5 yıl 11 ay hapis cezasına çevrildi.

Çatlı hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs, silahla basit yaralama, basit yaralamaya teşebbüs" suçlarından 20 yıl hapis talebiyle hazırlanan iddianameye istinaden sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Abdullah Ç. ve avukatı katılırken mağdur Begli Taze ile avukatı Mehmet Salih Akaltun da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada sanık Çatlı'nın öğretmen eşi Emine Çatlı ile Begli Taze'nin çocukları Gaffari ve Ömer Taze de tanık olarak dinlendi.

112'yi arayıp ambulans istedim

Duruşmada savunma için söz verilen Abdullah Çatlı, olay sırasında Begli Taze ve çocuklarının kendisine saldırmak için üzerine geldiğini iddia etti.  Yaşadığı korku ve kapıldığı panik ile saldırıya karşı gelmek için yaralama olayını gerçekleştirdiğini ifade eden Çatlı, "Olay esnasında Ömer yumrukla suratıma vurdu. Birkaç adım peşine verdim. Döndüğümde Gaffari kemer ve yumrukla eşime vuruyordu. Eşim acıdan bağırıyordu. Orada da bir arbede yaşadık. Ben Gaffariye vurduğumu hatırlamıyorum ama avukatım ona bir el bıçak vurduğumu söyledi. Onların aşağıya indiğini görünce 112'yi arayıp ambulans istedim. Sonra eşimi alarak müdür beyin odasına geçtim. Sağlıkçı olduğum için aklımdan aşağıya inip yaralılara müdahale etme düşüncesi bile geçti. Benim öldürmek gibi bir niyetim yoktu" dedi.

"BIÇAĞI DİYET İÇİN TAŞIYORDUM"

Sanık Çatlı, mahkeme başkanının "O esnada bıçak neden üzerindeydi" sorusuna ise "Üzerimde bıçak taşımam. Öyle bir merakım yoktur. Diyet yapıyordum. Sağlıkçı olduğum için elma diyetinin kilo verdireceğini biliyordum. Bu nedenle olaydan bir gün önce bıçağı yıkamak için üzerime almıştım. Bu sebeple üzerimdeydi" şeklinde yanıtladı.

MONT KALIN OLMASAYDI BIÇAK DARBESİ ÖLDÜRÜRDÜ

Olayda ağır olarak yaralanan Begli Taze'ye okula oğlunun sınıfını değiştirmek için gittiklerini belirterek, "Meğer onlar da okula gelmiş. Benim haberim yoktu. Kendisi cebine bıçağını koyarak hazırlıklı bir şekilde gelmiş. İddia edildiği üzere ben okula kavga etmek için gitmemiştim. Öyle bir niyetim olsaydı çocukları götürmezdim. 8 bıçak darbesi vurdu. Şuan gösterdiğim kemerim olmasaydı karın bölgeme de isabet ederdi. Üzerimdeki mont kalın olmasaydı bıçak darbesi kesinlikle öldürücü etki gösterirdi. Oğlum Gaffari 6 yıl üst üste takdir belgesi almış başarılı bir öğrencidir" şeklinde konuştu.

MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Savunmaların ardından hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Abdullah Çatlı'nın “kasten öldürmeye teşebbüs ile kasten yaralama” suçlarından ceza almasını üzerine atılı basit yaralama suçundan beraatini, mevcut somut deliller ve alabileceği ceza miktarı göz önüne alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

5 YIL 11 AY CEZA VERİLDİ, TAHLİYE EDİLDİ

Sanık, tanık ve avukat savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın müşteki Begli Taze'ye yönelik sabit görülen kasten öldürme suçundan müebbet hapis ile cezalandırılmasına, eylemin teşebbüs aşamasında kalması, eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirmesi ve cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkilerinden dolayı cezanın 5 yıl 6 ay hapis cezasına düşürülmesine karar verdi. Sanığın katılan Gaffari Taze'ye yönelik sabit görülen kasten yaralama suçundan 5 ay hapisle cezalandırılmasına ve sanığın hükümle birlikte tahliye edilmesine karar verildi.

Genel Haberleri