Ziraat Bankası Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Başvuruları Devam Ediyor

Koronavirüse karşı ekonomik istikrar kalkanı tedbirleri doğrultusunda hayata geçirilen Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi için başvuru süreci devam ediyor.

ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURULARI RESMİ SAYFA VE MOBİL UYGULAMADAN YAPILABİLİYOR

Ziraat Bankası'ndan konuya ilişkin yapılan resmi bilgilendirmede, başvuru işlemlerinin İnternet şubesi ya da ziraat mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilebileceği, kredininin de ilgili kanallar üzerinden kullandırılabileceği kaydedilirken, resmi açıklamada, "Kredimi nasıl kullanabilirim?" sorusuna, "İnternet şube veya Ziraat mobil uygulamamızdan Başvurular-Başvuru Takip-Ürün Başvuruları ekranı aracılığı ile kredinizi her zaman kullanabilirsiniz. Bankkartınız ve kart şifreniz varsa https://bireysel.ziraatbank.com.tr(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) adresinden ya da Ziraat Mobil uygulamamızdan "Hemen Başvur" seçeneği ile parolanızı oluşturabilir, Başvurular-Başvuru Takip-Ürün Başvuruları ekranı aracılığı ile kredinizi her zaman kullanabilirsiniz.  Kredinizi ATM'lerimizden Bankkartınızla veya Bankkartınız yoksa "Kartsız İşlemler-Diğer İşlemler-İhtiyaç Destek Kredi Ödemesi" seçeneğinden dilediğiniz zaman alabilirsiniz." yanıt verildiği görülüyor.

BAŞVURU İÇİN 5 BİN LİRANIN ALTINDA GELİR ŞART

Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Destek Kredisi için başvuru yapacak kişilerin hane halkı gelirinin aylık 5 bin liranın altında olması gerekiyor. Ziraat Bankası Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, 10 bin liraya kadar kullandırılabiliyor. Konuya dair Ziraat Bankası açıklamasında, "Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan  "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası olarak hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel müşterilerimizi finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlatıyoruz." denilirken, kredinin 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli , 36 ay vadeli, aylık eşit taksitli kullandırılacağı belirtildi. 10 bin lira kredi çeken bir vatandaş 6 ay ödemesiz 376 ay taksitle 30 ay boyunca kredisini ödeyebilecek.

Kredi kampanyasına ilişkin detaylı bilgilendirmeye https://www.ziraatbank.com.tr/tr/kampanyalar/bireysel-temel-ihtiyac-destek-kredisi adresinden erişim sağlanabilecek.

Ekonomi Haberleri