Ünlü Ekonomistten Son Dakika Uyarısı ‘Bizi Üzeceğe Benziyor’

Ünlü ekonomist İslam Memiş, Euro ve Dolar yatırımcılarına uyarılarda bulundu. Yaşanan faiz gelişmeleri sonrası ‘bizim için risk’ diyen Memiş, ‘bizi üzeceğe beziyor’ ifadelerini kullandı.

ABD’de Fed başkanlarının üst üste yaptığı açıklamalar sonrası faiz politikasında ‘Şahin’ tonda açıklamaların olduğunu belirten para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ‘’ Resesyon ve stagflasyon süreci başlamış olsa da çoğu merkez bankasının gündeminde yine enflasyon var’’ dedi.

Tv100’deki köşesinde Fed tarafından faiz ve enflasyonla ilgili açıklamaları değerlendiren İslam Memiş, Yani, çoğu merkez bankası yine enflasyon diyor. Başarabilecekler mi? Bence hayır! Çünkü enflasyonu kontrollü bir şekilde yüksek tutmak yeni dünya düzenin bir parçası. Mesela ABD’de yüzde 2,50’den yüzde 9,1’e yükselmiş enflasyonu yüzde 6’ya rakamsal olarak çekilmişse ben buna başarı demem. Hane halkının alım gücüne, onların enflasyonuna bakarım’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye Makas Değiştirdi

Türkiye’nin diğer ülkelerden farklı olarak enflasyon yerine büyüme dediğini belirten Memiş, ‘’ Türkiye ise önce kurdan vazgeçmişti, şimdi de enflasyondan. Önceliği büyüme verdi. Kur 18,20 lira, enflasyon yüzde 79,8, büyüme ise yılın 2.çeyreğinde yüzde 7,6 oldu.
Kur, 17,95’den 18,20’ye yükselmişken yüzde 7,4 beklenen büyüme rakamı yüzde 7,6 olarak açıklandı’’ açıklamalarını yaptı.

Bizim İçin Risk

‘’EUR/USD paritesindeki değer kayıpları, dolar endeksinin 109 seviyesinin üzerine yükselmesi bizim için risk’’ diyen İslam Memiş, ‘’Çünkü dolar ile alıyor, euro ile satıyoruz. EUR/USD paritesi bizi üzeceğe benziyor, bu iş biraz daha uzayabilir. Ekonomide büyümenin tercih edilmesi veya rakamsal değer üzerinden yüksek açıklanması hane halkına yansır mı? Şimdilik veya orta vade için bir yansıması olamaz. Dışsal etkenler buna izin vermez’’ ifadelerine yer verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri