Ünlü Ekonomistten Akıllara Zarar Dolar İddiası

Ekonomist Atilla Yeşilada ortaya attığı bomba bir iddiayla gündeme geldi. Yeşilada, hesaplardan para çekilmesi engellenecek dedi.

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, sistemin 1970’lerde yaşanan ‘kapalı kambiyo rejimine’ doğru gittiğini söyledi ve şu kritik açıklamayı yaptı: "Bankalarda döviz hesabı bulunan vatandaşlara likidite sıkıntısı var denilerek hesaplarından para çekilmesi engellenecek. Hesabınız baki ama paranızın tümünü çekemezsiniz denecek."

1970’erin Kapalı Kambiyo Rejimi

Davul - Zurnayla Döviz Depremine Gidiyoruz başlığıyla takipçilerinin karşısına çıkan Atilla Yeşilada, “Merkez Bankası’nın satılabilir rezervi 30 milyar dolar bu 20 milyar dolara indiğinde TCMB Saray’ın huzuruna çıkar der ki; Sayın Cumhurbaşkanım bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı başka bir yol bulalım. O yol da çok basit 1970’lerin kapalı kambiyo rejimine döneriz. Yani döviz işlemlerine kısıtlama gelir’’ açıklamalarını yaptı.

Bankalar Para Çekenleri Engelleyecek

Yeşilada açıklamasında bu sistemle beraber vatandaşa dolar satmamaları ve vatandaşların döviz mevduatlarını Türk Lirası çevirmeleri konusunda bankalara baskı yapılacağını ve bankalardan çekilebilecek dolar miktarına kısıtlama getirileceğini duyurdu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Ekonomi Haberleri